Bright Night: Zero Days

Data & Privacy

External

Wednesday Mar 22 19:00 to 23:00

Op deze avond: de veiligheid van de verkiezingen, de impact van de hackwet, de zwakke plekken van stads-wifi en de docu Zero Days.

 

De eerste Bright Night van dit jaar staat in het teken van Security & Privacy. Het Vault7-lek, de hackwet, stemcomputers, onze privacy staat onder druk en digitale beveiliging wordt op de proef gesteld. Om je een idee te geven vertonen we op woensdag 22 maart de film Zero Days in De Balie te Amsterdam.

Deze indrukwekkende documentaire van Alex Gibney (metascore: 77) maakt een reconstructie van Stuxnet, de computerworm die in 2010 opdook en zijn pijlen had gericht op Iraanse nucleaire installaties. Het complexe virus bleek ontwikkeld door de VS en Israël en wordt beschouwd als de eerste atoombom van elektronische oorlogsvoering. De docu gaat op 30 maart in première maar bij Bright zie je ‘m eerder.  

Daaraan voorafgaand geven drie sprekers een prikkelende presentatie. Onze RTL Nieuws-collega Daniël Verlaan blikt terug op de verkiezingen en hoe zijn onthulling het stemmen met potlood veiliger heeft gemaakt. Ton Siedsma van Bits of Freedom belicht de consequenties van de ‘hackwet’ die momenteel in de Eerste Kamer wordt behandeld. En ethische hacker en ontdekker van diverse zero days Junior Meijering van Zerocopter zoomt in op de gevaren van city-wide wifi.  

Aanvang is om 19:00. Entree is gratis, maar we hebben slechts 100 stoelen te vergeven dus meld je snel aan op Facebook.

 

+ RSVP for Bright Night op 22 maart: Zero Days