#WATSJEPROBLEEM DOOR IMC WEEKENDSCHOOL & A LAB

Business Talks

K-Space

Thursday Jun 21 16:00 to 18:00

Onder het mom #Watsjeprobleem zoeken wij naar bedrijven die graag een ongezouten mening, recht voor zijn raap, mening of oplossing zoeken. 

Heb je een vraag, probleem of wil je weten of een idee levensvatbaar is? Heb je een interessant vraagstuk? Loop je zelf even vast? Werk je aan producten of diensten die gericht zijn op jongeren? Vraag dan de Inspiration Board van IMC Weekendschool to the rescue!  Laat onze jongeren uit Noord een klankbord zijn, meedenken en hun ongezouten mening geven!

Als organisatie loop je soms tegen vraagstukken of problemen aan waar je zelf niet direct een antwoord op hebt. Wij denken dat onze jongeren oplossingen kunnen bedenken voor “volwassen” problemen. Kinderen zijn meesters in de verwondering. Ze zijn oprecht nieuwsgierig; stellen veel vragen en kijken met een originele blik naar de wereld. Kinderen denken vaak vrij, zijn creatief en denken volop in mogelijkheden. Hun blik kan heel verassende invalshoeken opleveren. Daarom zijn wij een Inspiration Board gestart: een 12-koppige raad van jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar. De Inspiration Board geeft hen de mogelijkheid een kijkje te nemen in de werk/leefwereld en vraagstukken van organisaties. Organisaties op hun beurt ontdekken nieuwe mogelijkheden, denkrichtingen en krijgen een onverpakte pure mening te horen van jongeren. Hier ligt de win-win. Want: inspireer onze jongeren en laat je op jouw beurt inspireren door hen. Onze Inspiration Board kan bijvoorbeeld haar licht laten schijnen op:

• maatschappelijke vraagstukken

• Vraagstukken rondom producten / diensten die gericht zijn op jongeren / leefwereld van de jongeren

• Out of the box denken. Ideeën waar je eens naar wil laten kijken. Jongeren hebben andere kaders en komen soms met de meest verrassende oplossingen

 

Vanaf januari organiseren we iedere 3e donderdag van de maand van 16:00-18:00 een bijeenkomst in A-Lab. Je kunt je aanmelden voor één van de volgende sessies:

• 7 juni

• 21 juni

Neem voor meer informatie contact op met: Jotte Hof,  tel: 0611322067 of mail naar: jotte.hof@weekendschool.nl

 

Over IMC Weekendschool

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. In drie jaar tijd krijgen jongeren les van bekende (en minder bekende) journalisten, artsen, filosofen, wetenschappers, kunstenaars, architecten, advocaten, ondernemers etc. Onze leerlingen leren door te doen. Op deze manier worden de kinderen gestimuleerd om de wereld om zich heen te ontdekken. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn: www.imcweekendschool.nl