Nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht Stichting A Lab

Sebastiaan Capel is onlangs benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting A Lab. 
Sebastiaan Capel
© Julie Blik 2022

De Raad van Toezicht en de directie van A Lab zijn zeer verheugd dat Sebastiaan, met zijn jarenlange ervaring als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuid en zijn grote kennis en betrokkenheid bij de Amsterdamse broedplaatsen, de rol van voorzitter op zich wil nemen.  Zijn kunde en kennis komen goed van pas in een tijd waarin cultuur, sociaal ondernemerschap, onderwijs en innovatie samen moeten komen om de uitdagingen van Amsterdam en de 21ste eeuw aan te kunnen gaan.

 

De Raad van Toezicht is zeer erkentelijk voor de inbreng die scheidend voorzitter Jo Houben de afgelopen acht jaren heeft gebracht. Jaren waarin A Lab haar bestaan heeft kunnen zekeren op de unieke plek aan t IJ en zij nu, na Covid en een zware verbouwing, nog beter kan laten zien wat zij betekent voor Amsterdam en omgeving.

 

Achtergrond

Sebastiaan Capel (1975) heeft een brede bestuurlijke ervaring opgedaan in Amsterdam.  Ruim twintig jaar heeft hij mede vormgegeven aan het wonen en werken en de kunst in Amsterdam, de laatste 8 jaar als voorzitter en bestuurder van het stadsdeel Zuid en daarvoor als ambtenaar, raadslid, adviseur in de publieke sector. 

 

Back to news overview