Door te klikken „Accepteer alle cookies”, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Wil je weten
wat ons drijft?

Hoe eigenaardig jouw ideeën ook zijn, wij zijn nieuwsgierig naar ze. A Lab is Amsterdams meest avontuurlijke gemeenschap, broedplaats, buurthuis, atelier, knooppunt, podium, werkplek en verbinder. Een bont gezelschap van creatieve, innovatieve en sociale ondernemers die onontgonnen gronden verkennen, in Amsterdam en daarbuiten.

Tussen de regels van de stad, zijn de mogelijkheden eindeloos. A Lab biedt 20.000 kubieke meter voor nieuwe ideeën. Want elk goed idee heeft ruimte nodig. Ruimte om te groeien. Om van richting te veranderen. Om te slagen en te mislukken. Op deze historische plek langs het IJ leren ideeën op eigen benen staan, raken ze in een stroomversnelling en verspreiden zich over de wereld. A Lab is een bron van ongeziene ontwikkelingen, ongekende invalshoeken, opmerkelijke uitvindingen en nieuwe inzichten voor iedereen die nieuwsgierig is.

Want zonder nieuwsgierigheid geen vooruitgang. Het is niet altijd nodig te weten wat je precies zoekt, als je het maar wilt vinden. Als je maar nieuwsgierig bent, ongedwongen op zoek wilt gaan, en nooit te goed bent om te leren. Dus, gooi je conventies in de wind. Hang je standaard aan de wilgen. Laat je hoofd los en verwonder je. Wat doe jij als alles mag? Wat trekt jouw oog? Wat voedt jouw brein en doet jouw hart sneller kloppen? Waar zit jouw nieuwsgierigheid?

Ontdek en verbind je met deze gemeenschap van eigenzinnige ondernemers en kleurrijke verhalen. Hier is een klankbord nooit ver en ligt kruisbestuiving op de loer.  Werk samen met creatieve designers, kunstenaars, beeldmakers, programmeurs, vertical farmers, met wereldverbeteraars, verhalenvertellers en pioniers. Met één been in Noord en voelsprieten in de stad, opent A Lab deuren naar alle hoeken van de wereld.

Voel de kracht van het verleden en de aspiratie van de toekomst. Ontketen samen de wereld van morgen. Wees nieuwsgierig. Het werkt.

Governance

Stichting A Lab kent een Raad van Toezichtmodel. De RvT telt  leden. De leden van de RvT zijn momenteel:

Sebastiaan Capel (voorzitter, lid Ledenraad - Rabobank, toegetreden december 2022)

Marlon Huysmans  (secretaris, adviseur/stadsontwikkelaar, toegetreden juli 2022)

Peter van Gelderen (penningmeester, directeur Icos Capital, toegetreden 2017).

Statutair dienen 2 van de 3 leden van de RvT goedgekeurd te zijn door de gemeente Amsterdam. De leden van de RvT ontvangen geen bezoldiging. De leden voor de RvT worden benoemd voor een periode van in principe 4 jaar en kunnen maximaal voor 1 extra periode herbenoemd worden. Rooster van aftreden: S, Capel eind 2026, M. Huysmans zomer 2026 en P. Van Gelderen voorjaar 2025.

Sociale Veiligheid

De A Lab Community en het A Lab Team kent een Sociale Gedragscode en Veiligheidsprotocol en heeft daarvoor een intern en extern vertrouwenspersoon aangesteld. Daarnaast is eveneens een lid van de Raad van Toezicht als vertrouwenspersoon beschikbaar. De code en het protocol zijn beiden online terug te vinden.

Wie is het team dat A Lab laat werken?

Árpád Gerecsey
arpad@a-lab.nl
Director
Donna Pennartz
donna@a-lab.nl
community
Anne van der Meij
anne@a-lab.nl
community & operations
Roos Bijleveld
roos@a-lab.nl
communication & community
Team A Lab
info@a-lab.nl
We Facilitate Impact

Op zoek naar een kans om te groeien?Marketing- en Communicatie Lead

Sluit je aan bij A Lab, de leukste creatieve community van Amsterdam, waar we dagelijks de krachten van 300 creatieve impactmakers bundelen!

A Lab faciliteert innovatieve culturele en maatschappelijke impactmakers in Amsterdam Noord. Wij werken op de cutting edge. We zijn er voor de nieuwsgierigen. Door het verspreiden van kennis, organiseren van evenementen, en beschikbaar maken van werkplekken werken wij samen met onze members aan een betere wereld. Onze nieuwe collega gaat ervoor zorgen dat alle goede en mooie dingen die in de A Lab community ontwikkeld worden meer bereik en impact krijgen en dat A Lab daardoor sterk gepositioneerd wordt in Amsterdam en daarbuiten

Functieomschrijving:

Als onze nieuwe Marketing- en Communicatie Lead werk je binnen een hecht team van vijf personen en twee stagiaires. De functie is grotendeels een nieuwe functie, je krijgt dus veel vrijheid om het takenpakket zelf in te richten. Je belangrijkste taak is het opzetten en uitvoeren van communicatie- en marketingstrategieën om de activiteiten van onze broedplaats en het werk van onze gemeenschap onder de aandacht te brengen bij onze doelgroepen. Hierbij maak je gebruik van de unieke kracht van onze creatieve community en meet je de resultaten. Je werkt dagelijks samen met onze Community Manager voor de interne communicatie en zet samen met de directie het externe communicatiebeleid uit. 

Verantwoordelijkheden:

 • Vertalen van de meerjarenstrategie naar een marketingstrategie en deze implementeren in samenwerking met de directie.
 • Opzetten en uitvoeren van communicatie-strategieën samen met impactmakers.
 • Enthousiasmeren en gebruikmaken van de creatieve kracht van onze community bij het ontwikkelen en uitzetten van communicatie.
 • Leiding nemen in de uitvoering van communicatieplannen voor evenementen en activiteiten.
 • Ondersteuning bieden aan intern community management.
 • Analyseren en rapporteren van communicatie- en marketingprestaties aan de hand van specifieke KPI's.
 • Samenwerken met collega's om evenementen en bezoekers te faciliteren.

Wij zoeken iemand die:

 • Minimaal enkele jaren ervaring heeft in communicatie en marketing, bij voorkeur in een culturele/creatieve of non-profit omgeving. Ervaring in andere sectoren is ook welkom.
 • Strategisch kan denken en uitvoeren.
 • Niet bang is om vieze handen te krijgen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden heeft, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Nederlands en Engels goed beheerst.
 • Een proactieve houding heeft en goed kan samenwerken in een team.
 • Ervaren is met social media.
 • Kennis heeft van SEO, copywriting, Google Analytics, en Google Search Console.
 • Een netwerk met lokale media heeft of dat kan opbouwen.

Wat bieden wij?

 • De kans om te werken in een dynamische en creatieve omgeving.
 • Een aanstelling voor 24 - 36 uur per week.
 • Een inspirerende werkplek in ons unieke gebouw in Amsterdam Noord, met voorzieningen zoals flexibele werkplekken, een café, en ruimtes voor evenementen.
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een netwerk in de creatieve en maatschappelijk innovatieve sector te ontwikkelen.
 • Regelmatige trainingen en ontwikkelingskansen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Support te geven aan een gemeenschap van creatieve en sociale impactmakers en daar ook jouw stempel op te drukken.

Onze cultuur:

Bij A Lab hechten we veel waarde aan een open en inclusieve cultuur waar samenwerking, creativiteit en innovatie centraal staan. Wij moedigen initiatief en eigen inbreng aan en bieden een omgeving waar je je talenten ten volle kunt ontwikkelen.

Ben je klaar om deel uit te maken van ons team en jouw communicatieve vaardigheden in te zetten voor een groter doel? Wij horen graag van je!

Over A Lab

Hoe eigenaardig jouw ideeën ook zijn, wij zijn nieuwsgierig naar ze. A Lab is Amsterdams meest avontuurlijke gemeenschap, broedplaats, buurthuis, atelier, knooppunt, podium, werkplek en verbinder. Een bont gezelschap van creatieve, innovatieve en sociale ondernemers die onontgonnen gronden verkennen, in Amsterdam en daarbuiten.

Curious?

We kijken uit naar je sollicitatie. Email ons voor 4 juni op info@a-lab.nl met je CV en je motivatie.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande vacatures.

Plan je een bezoek?

Je vind ons op:
Overhoeksplein 2
1031 KS
Amsterdam
020-820 23 63
info@a-lab.nl

Bezoekers zijn welkom op werkdagen van 09:00 tot 17.00 uur. Leden hebben 24/7 toegang.

Wil je op de hoogte blijven? Natuurlijk kun je jezelf ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

De route naar A Lab

We raden aan om met de fiets/voet/openbaar vervoer te komen. Neem de veerboot van 3 minuten naar 'Buiksloterweg' vanaf Amsterdam Centraal Station.

Als je met de auto komt, probeer dan de parkeergarage A'DAM Toren. Deze parkeerplaats bevindt zich onder het plein voor A Lab.

Hoe bevorderen we de toekomst?

Omdat we gevestigd zijn in het voormalige R&D-lab van fossiele-energiegigant Shell, zijn we het aan onszelf verschuldigd om ons eigen duurzaamheidsbeleid goed te bekijken. We streven ernaar om ons gebouw en onze gemeenschap zo duurzaam mogelijk te maken (financieel).
Zo doen we dat:
Here's how we do it:

Klaar
 • Alle verlichting in het gebouw werkt op LED;
 • Een lab wordt aangedreven door 100% Nederlandse groene energie;
 • Wij zijn klanten van de Nederlandse groene bank Triodos;
 • Sinds 2022 zijn A Lab en haar buren (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) aangesloten op stadsverwarming;
 • Een lab en zijn leden proberen actief het gebruik van gas voor verwarming te verminderen;
 • Verlichting in gangen, toiletten en andere gedeelde ruimtes wordt geactiveerd door bewegingssensoren;
 • Onze printservice eZeep biedt ons CO2-neutraal printen;
Momenteel aan het doen
 • discussies over energiebeheer met de gemeenschap;
 • Isolatieplannen (met onze huisbaas, de gemeente Amsterdam);
 • Inzichten verkrijgen over het gebruik van bepaalde apparaten en delen van het gebouw;
 • Het creëren van een (live) dashboard over het energieverbruik;
 • Onderzoek naar 'slimme verwarming' in onze laboratoria;
Wat we hopen te doen
 • Groene hosting van onze website en diensten;
 • Gesprekken met onze leveranciers over het gebruik van uitsluitend duurzame materialen;
 • Onze verzekeringen 'groen' maken;

Gedachten? Meer ideeën om A Lab duurzamer te maken? Geef ons een seintje!

#WhereCuriousWorks