Door te klikken „Accepteer alle cookies”, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Kom langs bij A Lab voor onze opwindende driemaandelijkse evenementenserie Curious About..., waar nieuwsgierige geesten samenkomen om te graven in de fascinerende wereld van uiteenlopende onderwerpen! Mis de volgende editie niet - voeg je bij de opwinding en ontdek wat al tot vurige discussies en verhelderende inzichten heeft geleid.

#3

Curious About...

Coming
soon...

#4

Curious About...

Het Symbioceen

Aarde en mensheid: een toxic relatie

Minder lezen
Meer lezen
Hoe zou de wereld eruitzien als we in harmonie zouden leven met alle andere organismen om ons heen? Welkom in het Symbioceen! Een nieuw tijdperk waarin de natuur niet slechts een decor is voor menselijk leven, maar waarin we partners worden in coëxistentie. Steden zouden transformeren tot natuurreservaten, gevuld met milieuvriendelijke gebouwen die zijn opgetrokken uit biobased materialen, waar gelijke rechten voor alle levende wezens gegarandeerd zouden zijn. Wat zouden we dragen? Wat zouden we eten? Welke uitvindingen zouden we doen? Ontdek samen met ons het begin van een tijdperk waarin de aarde en de mensheid hun giftige banden herstellen. Om nog lang en gelukkig te leven.

Bekijk de aftermovie

#3

Curious About...

Democratie,
‍hoe doe je dat?

Alles wat u moet weten over samenwonen

Minder lezen
Meer lezen
Als je jonger bent dan twintig kan democratie voelen als een stoffige ver-van-je-bedshow. Heeft het zin om naar de stembus te gaan, en luisteren ze in Den Haag überhaupt naar jongeren? Kort antwoord: ja! In onze starter pack ontdek je alles wat je moet weten over democratie en jouw rol daarin. Geen eindeloze debatten en dikke papierstapels, maar handige tips, artikelen en tools om zelf in gesprek te gaan en te ontdekken waarin we het met elkaar eens zijn, in plaats van oneens. Samen aan de samenleving bouwen is makkelijker dan je denkt — probeer 't maar.

Watch the after movie

#2

Curious About...

De Stad als Werkwoord

Op weg naar een nieuw Amsterdams bondgenootschap

Minder lezen
Meer lezen
Ik werk. Ik maak. Ik zorg. Ik groen. Ik verbind. Ik droom. Wat is er nodig voor een leefbare stad? Gaat dat vanzelf? Of moet je er altijd aan blijven werken? En (met) wie? En hoe? Tijdens dit mini-symposium, onder leiding van Job Cohen en Devika Partiman, gaan we in gesprek over hoe je verbindingen creëert in Amsterdam. Op naar een Nieuw Amsterdams Verbond.

Bekijk de aftermovie

#1

Curious About...

Artificial
Intelligence

De toekomst van de creatieve industrie vormgeven

Minder lezen
Meer lezen
Tijdens ons eerste Curious About... evenement openen we onze deuren voor onze gemeenschap en de stad Amsterdam om samen de impact van ontwikkelingen op de voorgrond te ontdekken en te bespreken. Net als A Lab is het programma een avontuurlijke mengelmoes van vooruitstrevende perspectieven, zowel onderzoekend als diepgaand.

Bekijk de aftermovie

Foto's van het evenement door Sonia Rodriquez, illustratie door Visual Notes

Welke thema's staan volgens jou bovenaan de lijst voor onze volgende editie?

We are always looking for new topics to discover.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

#WhereCuriousWorks