By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
A Lab Festival

Filmvertoningen

Celebrating Curiosity

6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
Doors open:
13:00
Time:
See movie schedule
Location:
A Lab Patio
Price:
Free entry

Filmliefhebbers opgelet! Tijdens het festival vertonen we verschillende films ingezonden door A Lab members en ons directe netwerk. Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe aankondigingen.

FIlms:
Ik ben van der Pek

Op 6 juli vertonen we tussen 17:00 en 21:00 verschillende video portretten van de reeks "Ik ben Van der Pek". Kijk en luister naar de verhalen van je buurtgenoten en leer meer over de Van der Pekbuurt. Meer informatie.

Onder het Maaiveld

Op 7 juli om 20:00u kan je de nieuwste documentaire Onder het Maaiveld bekijken, ingeleid door stadsbioloog Fred Haaijen. De makers van de films De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis gingen voor deze film ondergronds en wat blijkt? Een gezonde bodem is van groot belang voor ons allemaal en na het zien van deze film weet jij precies waarom.

Locatie: The Playground
Aanmelden

SmartCity

Op 8 juli kan je om 11:00 en om 15:00m de documentaire SmartCity komen kijken. De docu door Dorien Zandbergen en Sara Blom bespreekt de ambitie om Amsterdam te transformeren tot een duurzame, veilige en comfortabele Slimme Stad met behulp van slimme technologieën. Dit roept op tot een bredere discussie over macht en machteloosheid in de digitale maatschappij.

MATTIES

Op 9 jullie vertonen we om 14:15 de film MATTIES van regisseur Ineke Houtman. Spannend avontuur rond de twaalfjarige Ilias die probeert zijn verleden in het drugsmilieu achter zich te laten. Voor deze film kreeg zij advies van A Lab member Serginho Stekkel, die de realiteit op straat goed kent.

Eindpresentaties film actors academy Amsterdam

Op zaterdag 8 juli ben je om 19.00 uur welkom in Playground om samen te komen voor ‘faaam, family & friends! Alle 3 niveaus van de opleiding camera-acteren presenteren hun beste werk op video. Hun beste werk van het seizoen... spannende fictiescènes, geweldige acteertalenten. Kom gezellig langs!

Aanmelden via de mail ovv je naam en het aantal personen.

I Don't Wanna Dance

Wat moet een kind zich verloren voelen in een wereld waarin een veilige thuissituatie of zelfs een gevulde maag niet vanzelfsprekend zijn. Het sociaal-realistische coming of age-drama I Don’t Wanna Dance slaat met hartverscheurende momenten de spijker op z’n kop.

Op 10 juli om 20:00u kan je deze prachtige film komen zien. Met dank aan Gusto Entertainment. Meer informatie.

Het einde van de wereld

Het Einde Van De Wereld verhaalt van de plek waar ooit het ommuurde Asterdorp stond, heropvoedplaats voor ‘asocialen’, vlak achter de noordelijke IJ-oever. Nu is het een gewild stukje Amsterdam-Noord dat bruist van leven.

Op 11 juli om 19:00u verteld regisseur Saskia van den Heuvel over de film, waarna we de film in onze Kaleidoscope zaal vertonen.

Aanmelden

#WhereCuriousWorks