Door te klikken 'Accepteer alle cookies', gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
A Lab Festival

Art Expo's in A Lab

With Britta Möller, Moon Gallery, Hedy Tjin, Breitner Academy, and more.

6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
Inloop:
10:00 – 18:00
Tijd:
Ongoing expo's
Locatie:
A Lab & Breitner Academy
Prijs:
Free entry

Bij A Lab tonen zowel opkomende als gevestigde kunstenaars hun prachtige werk. Sommigen openen zelfs de deuren van hun inspirerende, kleurrijke ateliers en nodigen je uit om langs te komen. Ontdek de diverse creatieve wereld die A Lab te bieden heeft en laat je inspireren door de kunstenaars van vandaag en morgen.

Interwoven Narratives

Vol trots kondigt de Breitner Academie de eindexpositie van 2023 aan: Interwoven Narratives. Deze expositie bij de Breitner Academie is hét moment waarop je het werk van de afstudeerders van 2023 kunt bewonderen. De studenten hebben hun beeldend afstudeerwerk succesvol afgerond en willen heel graag iedereen het eindresultaat laten zien. De expo laat een rijke schakering aan ideeën, materialen en concepten zien en bij de expositie is een prachtige catalogus uitgegeven, vormgegeven door designer Stefan Schäfer. De toegang is gratis. Wees welkom! Meer informatie.

Britta Möller

Gelieft A Lab member Britta Möller opent van 6 – 12 juli de deuren van haar atelier. Benieuwd naar hoe ze te werk gaat en naar haar verhaal? We raden ten zeerste aan om haar magische atelier te bezoeken dus wees welkom! Daarnaast is haar unieke werk op verschillende locaties binnen A Lab te bewonderen. Meer informatie.

Moon Gallery - Essence of Home

Moon Gallery is een internationaal samenwerkingskunstwerk en een galerij van ideeën die het waard zijn om naar de maan te sturen. Moon Gallery streeft er dan ook naar om het eerste permanente museum op de maan op te zetten. In 2025 lanceren ze 100 artefacten naar de maan in het compacte formaat van een 10 x 10 x 1 cm plaat op de buitenbekleding van een maanlander. In deze galerij, die lijkt op een Petrischaaltje, ontwikkelt Moon Gallery een cultuur voor toekomstige interplanetaire samenlevingen. Welke ideeën willen we promoten in de toekomst? En welke willen we achterlaten?

Tijdens de OpenHouse op 6 juli in A Lab opent Moon Gallery haar expo in de hallen van ons pand. Kom langs en ga op avontuur in ons gebouw om de intrigerende kunst van Moon Gallery op de meest onverwachtste plekjes te vinden. De expo is van 6 – 12 juli te bezichtigen en te vinden in onze Playground. Meer informatie.

IMC Weekendschool

Elke student van de IMC Weekendschool heeft een eigen verhaal. Portretten van de studenten met korte – door de studente geschreven – gedichten worden in de gangen van A Lab tentoon gesteld. Komt dat zien! Meer informatie.

Je vindt de expositie op de begane grond van A Lab.

Hedy Tjin

Tijdens 24H NOORD heeft de grote witte muur in de patio van A Lab een flinke lik verf gekregen van de Noorderlingen uit de buurt. Onder leiding van Hedy Tjin is er een prachtige Mural ontstaan van 16m breed en 2 meter hoog! De mural is echter nog niet af, dus tijdens het A Lab festival schilderen de members van A Lab samen met Hedy verder. Wil je het kunstwerk zien, of misschien zelfs mee schilderen? Kom langs tijdens het A Lab Festival in de binnentuin!

Er wordt gewerkt aan de mural op de volgende momenten:

  • donderdag 6 juli van 17:00 - 20:00 tijdens OpenHouse
  • vrijdag 7 juli van 12:00 - 17:00
  • zaterdag 8 juli van 11:00 - 16:00
  • dinsdag 11 juli van 12:00 - 16:00
Lost in Europe

Lost in Europe is een onderzoeksjournalistiek project met als doel de verhalen van migrantkinderen die na aankomst in Europa verdwijnen, boven tafel te krijgen. Daarnaast schijnt het een licht op de misstanden die de kinderen ervaren in de Europese immigratie- en asielstelsels.

Lost in Europe bestaat uit een internationaal netwerk van onderzoeksjournalisten uit Nederland, België, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk, die samenwerken om de waarheid te achterhalen over wat er met deze verdwenen kinderen gebeurt.

De tentoonstelling bevat fotografie van Ahmet Polat, illustraties van Dan Archer en het journalistieke onderzoek van Geesje van Haren, maar ook een woordenlijst met veelgebruikte termen, datapunten over de statistische en juridische aspecten voor elke (opvang)locatie en transcripties van interviews en verslagen uit het veld.

Je vindt de expositie in het trappenhuis van A Lab.

A Lab Festival

A Lab POP UP Festival

Activiteiten

Alle activiteiten die plaatsvinden tijdens het POP UP Festival vind je in onderstaand overzicht!

Routes
Duurzaamheid
(digitale)Kunst en Cultuur
Sociaal Maatschappelijke Innovatie
Kinder Route
Gebruik de pijlen om naar de huidige datum te scrollen
Today
5 Juli
19:40
21:00
LIVE MUZIEK — MODULAR MOON
Minimalistische technomuziek jamsessie met Tulpa Dusha van Modular Moon.
Playground
18:30
19:30
DOCU PREMIERE LIFE UPSIDE DOWN
David (14) betovert met zijn breakdance de wereld. Zijn moeder, gevlucht uit Armenië, steunt hem in alles. Deze World Visual Film docu belicht hoe David een manier zoekt om zijn moeder te eren en zijn emoties te begrijpen. Met Q&A!
Kaleidoscope
18:30
21:00
ZIE KUNST TOT LEVEN KOMEN
Met een Quest VR Headset op je hoofd stap je in een magische wereld waar de schilderijen van Britta Moller tot leven komen. Dankzij de AI-technologie van ORB Amsterdam veranderen de schilderijen voor je ogen. Kleuren bewegen, vormen dansen en emoties komen tot leven.
18:00
18:30
WORKSHOP BRAZILIAN ZOUK LAMBADA
In een workshop van een half uur leer jij de basis van de dans Zouk Lambada. Wees gewaarschuwd, het is verslavend!
Playground
17:30
18:30
HERONTWERP JOUW LOGO MET AI
Orb Amsterdam helpt je AI te gebruiken om de logo's van je bedrijf te herontwerpen. Zie hoe het opnieuw vormgegeven wordt met een frisse, moderne twist, en ontdek de onbeperkte mogelijkheden van AI-gedreven creativiteit.

17:00
21:00
PIMP YOUR PAINTING
Kom met jouw print, schilderij, poster of iets anders en pimp het ter plekke samen met de designers en illustratoren van Lab 001.
LAB 001
17:00
19:00
FOOD FOR THOUGHT?
Een vogelvlucht door de wereld van ons voedsel door de lens van fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen.
LAB 201
17:00
21:00
BOUW JE EIGEN HOMEVIDEO NETFLIX
Samen met VideoDock maak je binnen 20 minuten jouw eigen app met filmpjes zoals op Netflix
LAB 002
17:00
21:00
OPEN ATELIER: JACOB TODD BROUSSARD
Onze huidige Artist in Residency Jacob schildert in zijn atelier met de deur open. Kom kijken!
LAB 004
17:00
21:00
ESCAPE ROOM RUSTY LAKE
Aan jou de uitdaging om een weg te vinden uit de mysterieuze kamer op Rusty Lake. Los de gekste puzzels op en ontsnap!
LAB 101
17:00
21:00
AI VS HET MILIEU: DE OPLOSSING.
Leer over de mogelijkheden en de milieueffecten van AI, samen met de duurzaamheid experts van Leafcloud
LAB 108
17:00
21:00
LAST NIGHT A LAWYER SAVED MY LIFE!
Word voor een dag entertainment advocaat en debatteer mee tijdens een van onze speciale moot court sessies over ‘Muziek en AI’ en ‘Festivals en vergunningen’. Kan met AI gemaakte muziek beschermd worden? Hebben de klagers over een aan een festival verleende vergunning een punt, of juist niet? Durf jij het debat aan?
LAB 104
17:00
21:00
OPEN REPETITIE MET LIVE YOUR STORY
Kom kijken of zelf mee spelen met theatergroep Live Your Story die met theater en storytelling moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt, op een lichte en toegankelijke wijze.
Kaleidoscope
17:00
21:00
FOTO EXPOSITIE "INSIDE OUT"
RFG Magazine fotografen afkomstig uit Iran, Jemen, Libanon, Moldavië en Syrië presenteren een foto expositie over indrukwekkende thema's.
Begane Grond
17:00
19:00
NAAR DE DIERENTUIN
Waan je in het prachtige tropische paradijs van Big Bear Affair waar je de mooiste tropische vogels van dichterbij dan ooit kunt bekijken.
LAB 206
17:00
21:00
OPEN ATELIER DAPHNE GLASMACHER
De kunst van Daphne Glasmacher is niet alleen prachtig, maar ook interactief en vol optische illusies. Kom langs bij haar expositie en laat je verassen.
17:00
21:00
ONTWERP JOUW  DROOM GEVELTUIN
A Lab gaat deze zomer, in het kader van het NK Tegelwippen, tegels wippen om de stoep groener te maken. We beginnen op 5 juli alvast met een stoepkrijt ontwerp.
17:00
21:00
EEN FASHION/LIFESTYLE MAGAZINE OPZETTEN, HOE DOE JE DAT?
Duik in de stylist kledingkast van Pieter van Loon tijdens een mini stock sale met geselecteerde items terwijl Pieter verteld over de start van ModMod Magazine.
17:00
21:00
OPEN ATELIER: BRITTA MÖLLER
Bekijk de kleurexpolosies op het witte doek van Britta Möller in haar A Lab Loft - het coolste atelier van Amsterdam (pinky promise)
17:00
21:00
KLASSIEKE MUZIEK VAN NU
Zin de nieuwste ontwikkelingen binnen de klassieke muziek te horen en over te praten? Koffie staat koud en bier staat lauw in de 7 Mountain Records studio!
LAB S02
17:00
21:00
HET A LAB LOGO KOMT TOT LEVEN
Heb jij bij aankomst ook het mooie logo van A Lab op de gevel gezien? Ontdek hoe dit logo is ontworpen door 3D Studio Post Neon
Boardroom
17:00
21:00
HET A LAB LOGO KOMT TOT LEVEN
Heb jij bij aankomst ook het mooie logo van A Lab op de gevel gezien? Ontdek hoe dit logo is ontworpen door 3D Studio Post Neon
Boardroom
17:00
21:00
SNEAK PREVIEW: DE VERHAALPAAL VAN OVERHOEKS
Ontdek A Lab's historie aan de hand van de tentoonstelling over Amsterdam Noord, ontwikkeld door Zepa, het optimistische ontwikkelbureau.
LAB 005
17:00
21:00
KLAAR MET DE POLITIEK!?
De politieke spotprenten van de cartoonisten van Cartoon Movement nu ook op een T-Shirt
Binnentuin
17:00
21:00
KLAAR MET DE POLITIEK!?
De politieke spotprenten van de cartoonisten van Cartoon Movement nu ook op een T-Shirt
Binnentuin
17:00
21:00
DUIK IN DE OCEAAN ZONDER NAT TE WORDEN!
Beleef de magie van de onderwaterwereld en help tegelijk de zee te redden in je eigen onderwaterwereld van Testa Omega 3 en O Wat Een Verhaal
LAB 209
17:00
21:00
DESIGN JE EIGEN MOBILITY FAIR
Design je eigen 'Mobility Fair' en win een prijs voor de beste naam voor dat event!
LAB 207
17:00
21:00
VERKOEL JE STAD
Het wordt steeds warmer. Maar hoe verkoelen we de stad? Worden de hittelasten wel eerlijk verdeeld? Denk met ons mee over hoe we de lasten van hitte rechtvaardig kunnen verdelen en hoe we de stad aangenamer kunnen maken voor iedereen!
LAB 111
17:00
21:00
DE LIEVE PODCAST
Behoefte aan een complimentje? Wil jij overladen worden met lieve woorden? Radiomaakster Serin regelt het voor je!
LAB 112
17:00
21:00
LAB 102 PRESENTEERT
Stap binnen in Lab 102 en hoor meer over het werk van de members uit dit diverse lab!
LAB 102
17:00
21:00
OPEN LAB HACK YOUR FUTURE
Ontdek hoe HYF kansen geeft aan nieuw talent en speel de coolste retro games in Lab 110
LAB 110
17:00
21:00
GLUREN BIJ DE BUREN
Benieuwd naar het grootste congrescentrum boven het IJ? Kom kijken wat Maritim van plan is!
LAB 205
17:00
19:00
MAAK ONS PLEIN MOOIER
Naast dat jij aan de slag kan met het ontwerpen van je eigen geveltuin, leer je ook alles over placemaking van STIPO en hoe makkelijk het is om je omgeving mooi te maken. Te beginnen met het plein voor onze deur!
Overhoeksplein
17:00
21:00
OPEN LAB 212
Maak een 3D Tekening in VR, zet een speeddrawer aan het werk en kom kennis maken met een cartoon tekenaar
LAB 212
17:00
21:00
VAN SCHOONHEID TOT IMPACT
Studio Polat presenteert haar werk na 8 jaar A Lab
LAB S07
20:30
0:00
Playground
18:00
20:30
Binnentuin
15:00
17:00
Tinyhouse
19:00
20:30
Playground
18:00
18:30
Playground
16:30
17:30
CoffeeVirus
16:00
18:00
Tiny House
16:00
20:00
Tiny House
14:00
16:00
Tiny House
13:30
18:00
Kaleidoscope
12:00
16:00
Binnentuin
9:15
10:15
Tiny House
21:00
22:00
Playground
18:30
20:00
Tiny House
17:30
18:30
Lab S16
14:15
16:15
Tiny House
13:00
18:00
Playground
13:00
14:00
Tiny House
11:00
12:00
Tiny House
9:00
9:30
Tiny House
16:15
17:00
Binnentuin
14:15
15:45
Kaleidoscope
12:00
16:00
12:00
14:00
Tiny House
12:00
14:00
11:00
12:00
Kaleidoscope
19:00
20:30
Playground
15:00
16:00
Kaleidoscope
14:00
14:30
Kaleidoscope
13:30
13:50
TinyHouse
13:00
13:30
Kaleidoscope
11:05
17:00
11:00
16:00
Binnentuin
11:00
17:00
Tiny House
11:00
12:00
Kaleidoscope
20:00
21:30
Playground
19:00
20:30
17:30
19:30
Kaleidoscope
16:00
17:00
Tiny House
14:00
16:00
Tiny House
12:00
16:00
Binnentuin
12:00
13:00
CoffeeVirus
12:00
14:00
Tiny House
11:30
14:00
Kaleidoscope
10:00
12:00
Tiny House
10:00
14:30
Colossus
9:00
10:00
Tiny House
17:00
21:00
All of A Lab
16:30
17:00
TinyHouse
18:30
19:30
Kaleidoscope

Wil je dit ook met eigen ogen zien?

Bekijk onze andere evenementen

#WhereCuriousWorks