By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
A Lab Festival

Art Expo's in A Lab

With Britta Möller, Moon Gallery, Hedy Tjin, Breitner Academy, and more.

6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
6
12
Jul
2023
Doors open:
10:00 – 18:00
Time:
Ongoing expo's
Location:
A Lab & Breitner Academy
Price:
Free entry

Bij A Lab tonen zowel opkomende als gevestigde kunstenaars hun prachtige werk. Sommigen openen zelfs de deuren van hun inspirerende, kleurrijke ateliers en nodigen je uit om langs te komen. Ontdek de diverse creatieve wereld die A Lab te bieden heeft en laat je inspireren door de kunstenaars van vandaag en morgen.

Interwoven Narratives

Vol trots kondigt de Breitner Academie de eindexpositie van 2023 aan: Interwoven Narratives. Deze expositie bij de Breitner Academie is hét moment waarop je het werk van de afstudeerders van 2023 kunt bewonderen. De studenten hebben hun beeldend afstudeerwerk succesvol afgerond en willen heel graag iedereen het eindresultaat laten zien. De expo laat een rijke schakering aan ideeën, materialen en concepten zien en bij de expositie is een prachtige catalogus uitgegeven, vormgegeven door designer Stefan Schäfer. De toegang is gratis. Wees welkom! Meer informatie.

Britta Möller

Gelieft A Lab member Britta Möller opent van 6 – 12 juli de deuren van haar atelier. Benieuwd naar hoe ze te werk gaat en naar haar verhaal? We raden ten zeerste aan om haar magische atelier te bezoeken dus wees welkom! Daarnaast is haar unieke werk op verschillende locaties binnen A Lab te bewonderen. Meer informatie.

Moon Gallery - Essence of Home

Moon Gallery is een internationaal samenwerkingskunstwerk en een galerij van ideeën die het waard zijn om naar de maan te sturen. Moon Gallery streeft er dan ook naar om het eerste permanente museum op de maan op te zetten. In 2025 lanceren ze 100 artefacten naar de maan in het compacte formaat van een 10 x 10 x 1 cm plaat op de buitenbekleding van een maanlander. In deze galerij, die lijkt op een Petrischaaltje, ontwikkelt Moon Gallery een cultuur voor toekomstige interplanetaire samenlevingen. Welke ideeën willen we promoten in de toekomst? En welke willen we achterlaten?

Tijdens de OpenHouse op 6 juli in A Lab opent Moon Gallery haar expo in de hallen van ons pand. Kom langs en ga op avontuur in ons gebouw om de intrigerende kunst van Moon Gallery op de meest onverwachtste plekjes te vinden. De expo is van 6 – 12 juli te bezichtigen en te vinden in onze Playground. Meer informatie.

IMC Weekendschool

Elke student van de IMC Weekendschool heeft een eigen verhaal. Portretten van de studenten met korte – door de studente geschreven – gedichten worden in de gangen van A Lab tentoon gesteld. Komt dat zien! Meer informatie.

Je vindt de expositie op de begane grond van A Lab.

Hedy Tjin

Tijdens 24H NOORD heeft de grote witte muur in de patio van A Lab een flinke lik verf gekregen van de Noorderlingen uit de buurt. Onder leiding van Hedy Tjin is er een prachtige Mural ontstaan van 16m breed en 2 meter hoog! De mural is echter nog niet af, dus tijdens het A Lab festival schilderen de members van A Lab samen met Hedy verder. Wil je het kunstwerk zien, of misschien zelfs mee schilderen? Kom langs tijdens het A Lab Festival in de binnentuin!

Er wordt gewerkt aan de mural op de volgende momenten:

  • donderdag 6 juli van 17:00 - 20:00 tijdens OpenHouse
  • vrijdag 7 juli van 12:00 - 17:00
  • zaterdag 8 juli van 11:00 - 16:00
  • dinsdag 11 juli van 12:00 - 16:00
Lost in Europe

Lost in Europe is een onderzoeksjournalistiek project met als doel de verhalen van migrantkinderen die na aankomst in Europa verdwijnen, boven tafel te krijgen. Daarnaast schijnt het een licht op de misstanden die de kinderen ervaren in de Europese immigratie- en asielstelsels.

Lost in Europe bestaat uit een internationaal netwerk van onderzoeksjournalisten uit Nederland, België, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk, die samenwerken om de waarheid te achterhalen over wat er met deze verdwenen kinderen gebeurt.

De tentoonstelling bevat fotografie van Ahmet Polat, illustraties van Dan Archer en het journalistieke onderzoek van Geesje van Haren, maar ook een woordenlijst met veelgebruikte termen, datapunten over de statistische en juridische aspecten voor elke (opvang)locatie en transcripties van interviews en verslagen uit het veld.

Je vindt de expositie in het trappenhuis van A Lab.

#WhereCuriousWorks