By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Lecture

STEM OP EEN VROUW x De Politieke Tuin

Stemmen voor de Toekomst | Expositie

16
18
Nov
2023
16
18
Nov
2023
16
18
Nov
2023
Doors open:
15:30
Time:
Location:
Tolhuistuin - De Politieke Tuin
Price:
Free entry

Kom je oriënteren, laat je inspireren en spreek je uit bij de Politieke Tuin in aanloop naar de Tweede Kamer Verkiezingen 2023. Weet jij nog niet zeker op wie je wil stemmen, of weet je überhaupt nog niet óf je gaat stemmen? Laat je inspireren in de nieuwe Politieke Tuin van Tolhuistuin. Gratis toegankelijk, dus kom vooral een kijkje nemen!

Jongeren mogen pas stemmen wanneer ze 18 jaar zijn, terwijl zij juist nog de meeste toekomst voor zich hebben. De keuzes voor de toekomst die nu door de politiek gemaakt worden, hebben op hen de meeste impact. Daarom vragen ze een stem voor hun toekomst, wanneer Nederland naar de stembus gaat.

In de aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november organiseert Tolhuistuin samen met middelbare scholen in Amsterdam het project Stemmen voor de Toekomst. Scholieren gaan in gesprek over wat zíj́ willen voor de toekomst. Via een speciaal ontwikkeld lespakket wordt er op middelbare scholen aandacht besteed aan de verkiezingen. Scholieren denken na over hoe zij willen dat hun wereld er over 10 jaar uitziet en welke wensen zij hebben voor hun toekomst. Ze gaan in gesprek met volwassenen en nodigen hen uit om voor hén te gaan stemmen.

Hoe werkt het?

In deze expositie vind je de kaarten met wensen, zorgen en dromen van jongeren uit Amsterdam voor de toekomst.

We vragen jou, als voorbijganger en stemgerechtigde, om je te laten inspireren door de verzoeken en wensen van de scholieren. Als een verzoek je aanspreekt, kun je er een sticker bij plakken met ‘Ik stem voor jou!’, en je voornaam en leeftijd erbij schrijven.

In ruil daarvoor kan je een button pakken met ‘Ik stem voor de toekomst’. Een mooie manier om te laten zien dat de stem van de nieuwe generatie meetelt in je stemgedrag!

Do you also prefer connecting IRL?

Check out some of our other events

#WhereCuriousWorks