Door te klikken 'Accepteer alle cookies', gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Eco-updates

Verhalen van:

Anne

Interview door:

October 30, 2023

Vroeger was ons gebouw het R&D-lab van Shell, maar tegenwoordig werken we hard aan het versterken van ons duurzaamheidsbeleid. We willen deze plek en ons erfgoed eer aandoen door ze zo veel mogelijk te vergroenen, zowel op ecologisch als financieel gebied. In deze update vertellen we je wat je de komende tijd kunt verwachten.

Hoe kunnen wij, als gemeenschap, minder energie verbruiken? En welke acties kunnen we ondernemen om te zorgen voor een gezellig maar duurzaam werkklimaat binnen ons gebouw?

an het begin van dit jaar hebben we meerdere brainstormsessies georganiseerd met leden van de gemeenschap om antwoorden te vinden op deze vragen. Het doel? Om in september 2023 30% minder energie te verbruiken dan een jaar ervoor. Wat hebben we tot nu toe gedaan? Door onze overstap van gas naar stadsverwarming en het feit dat ons systeem tijdens de zomer is uitgeschakeld, hebben we goede vorderingen gemaakt in het besparen van energie en het vergroenen van onze praktijken. Lees ons verhaal over deze verandering. Dus, wat is de volgende stap? Om het gebruik van verlichting tijdens uren waarop niemand aanwezig is te minimaliseren, zijn we momenteel bezig met het installeren van bewegingsdetectoren in de gangen van A Lab. Tegelijkertijd proberen we meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van bepaalde machines of delen van het gebouw, en we hopen deze inzichten binnenkort te delen via een dashboard. Gesprekken met de gemeente (de eigenaar van het gebouw) zullen hopelijk binnenkort leiden tot grotere updates om ons gebouw duurzamer te maken. Wat kun jij doen? We hopen dat het energieverbruik de komende maanden verder zal afnemen. Jij kunt actief bijdragen aan het bereiken van dit doel: Zorg ervoor dat je de verwarming uitzet bij het verlaten van kantoor; Schakel apparaten of stekkerblokken uit wanneer ze niet in gebruik zijn; Gebruik je een vergaderruimte of gedeelde werkruimte? Zet dan ook daar de verwarming en verlichting uit bij het verlaten van de ruimte; Koop je een nieuwe koelkast, apparaat, ...? Probeer dan het apparaat met het beste energielabel te vinden; Deze duurzaamheidstips zullen ook worden gedeeld via posters in je Labs. Zoals altijd staan we open voor je suggesties. Heb je ideeën of gedachten over het bovenstaande? Is er iets nieuws waar we nog niet aan hebben gedacht? Deel het met ons!

Aan het begin van dit jaar hebben we meerdere brainstormsessies gehouden met leden van de gemeenschap om antwoorden te vinden op deze vragen. Het doel? Om in september 2023 30% minder energie te gebruiken dan het jaar ervoor.

Onze veranderingen tot nu toe

We hebben goede vooruitgang geboekt in energiebesparing en verduurzaming, mede dankzij onze overstap van gas naar stadsverwarming en het uitschakelen van ons systeem tijdens de zomermaanden. Hier lees je ons verhaal over deze verandering.

Wat is onze volgende stap?

Momenteel zijn we bezig met het installeren van bewegingssensoren in de gangen van A Lab om het onnodige gebruik van verlichting te minimaliseren wanneer er niemand aanwezig is. Daarnaast werken we aan een beter inzicht in het energieverbruik van specifieke machines of gebieden in het gebouw, met plannen om deze informatie binnenkort te delen op een dashboard. Gesprekken met de gemeente (de eigenaar van het gebouw) zullen hopelijk snel resulteren in grotere aanpassingen om ons gebouw duurzamer te maken.

Wat kan jij doen?

We hopen het energieverbruik de komende maanden verder te zien dalen. Je kunt actief meehelpen om dit doel te bereiken:

  • Zorg ervoor dat je de verwarming uitzet als je jouw kantoor verlaat;
  • Schakel apparaten of kabelblokken uit als je ze niet gebruikt;
  • Gebruik je een vergaderruimte of gedeelde werkruimte? Zet dan ook de verwarming en verlichting uit als je de ruimte verlaat;
  • Koop je een nieuwe koelkast, apparaat, ...? Probeer het apparaat met het beste energielabel te vinden.

Deze duurzaamheidstips zullen ook via posters in jullie labs worden gedeeld. Zoals altijd staan we open voor suggesties. Heb je ideeën of gedachten over het bovenstaande? Iets nieuws waar we nog niet aan hebben gedacht? Deel het met ons!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

#WhereCuriousWorks