Door te klikken 'Accepteer alle cookies', gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Nieuwe Artist in Residence: Jacob Todd Broussard

Article

Verhalen van:

Interview door:

June 3, 2024

Sinds het voorjaar van 2022 verwelkomt Edwin Oostmeijer internationale en opkomende schilders in A Lab. Alle werken die in A Lab zijn gemaakt, zijn te zien op de website van Painters Painting Paintings. Volgende week arriveert Jacob Todd Broussard (1992) voor zijn residentie van twee maanden.

Jacob behaalde zijn MFA in Schilderkunst aan de Yale University School of Art in 2019 en zijn BFA aan de University of Louisiana in Lafayette in 2014. Jacob is daarnaast Assistant Professor of Painting and Printmaking aan de Virginia Commonwealth University. Hij woont en werkt in Richmond, VA. Hij maakt schilderijen die figuren weergeven als geologische en psychologische extensies van het landschap. Zijn schilderijen tonen kluizenaars, zwervers, landlopers — een visuele trope van een performatief lichaam dat gevoelig is voor de elementen.

"Door middel van narratieve kaders," zegt Jacob, "verken ik volkse verhalen, fantasie, folkloristische geografieën en een discours over representatie. Folklore is een register voor het heronderhandelen van de aard van perceptie, waarbij realisme wordt opgeofferd om een nieuwe waarheid te verkrijgen. Het denaturaliseren van een onderwerp door het carnavaleske onthult de onderbuik van sensatie en perceptie. Ik gebruik specifieke schildertechnieken om een vaste perceptie van zelf, queerheid, landschap en verlangen uit te dagen. Hoe hervormt het impulsieve private zelf, in een ruimte die overvloedig en vreemd is weergegeven, ons begrip van de publieke persona? Er is een constante tussenliggende dans tussen mythe en werkelijkheid, een experimenteren met romantiek, allemaal uitgebeeld tegen een achtergrond van een gevaarlijk verleidelijk landschap op zijn laatste benen."

In de laatste week van juli zal Jacobs werk te zien zijn in A Lab.

Meer informatie over Jacob Todd Brossard

Meer informatie over Painters Painting Paintings

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

#WhereCuriousWorks